Erbjuder service mellan åkerier och kunder – Frakt och transport för privatpersoner och företag
Är du en åkare?2018-03-09T13:49:57+00:00
Få nya kunder och returgods med fraktbörsen Smartfrakt.se

Få nya kunder och returgods med fraktbörsen SmartFrakt.se

Det spelar stor roll för dig som åkare om din(a) bil(ar) kan tjäna 500-1000 kr extra om dagen, utan att det finns ytterligare utgifter i förbindelse med omsättningen. Med du vet säkert också hur dyrt det är att promovera sitt företag via traditionell marknadsföring.

Vi erbjuder därför en tjänst där du kan ”buda” på de fraktuppdrag som är relevanta för dig. På detta sätt undviker du dyra annonsutgifter och att du skall betala när du får en ny kund.

Utnyttja din lediga plats

När du ändå skall köra tomhänt retur från en runda eller bara har extra plats i bilen, så varför inte erbjuda denna plats billigt till de kunder som önskar transport ”samma väg”?

Registrera åkeri

Hur fungerar det och vad kostar det?

Det är gratis att vara registrerad på Smartfrakt.se (men du kan välja abonnemang och således buda gratis) och när din profil har blivit godkänd får du inloggningsuppgifter där du kan se ett översikt över alla de uppdrag som är på utbud. Du kan välja fritt vilka uppdrag som du önskar att buda på.

Om du tecknar vårt abonnemang betalar du 199,00 kr+moms per månad (ej bindande) och du kan bl.a. få e-mails med notifikationer när det kommer nya förfrågningar. Du kan även fortsätta med ett gratis medlemskap men då kostar det 8,00+moms att buda på ett uppdrag (vilket är gratis med vårt abonnemang). Med ett gratis medlemskap är det inte möjligt att få e-mails med notifikationer när det kommer nyta förfrågningar.

Det har redan skapats över 75.000 uppdrag och du har möjlighet för att få ett e-mail men en notifikation varje gång som det kommer en ny förfrågning. Du kan inställa ditt personliga mailfilter så att du endast får mails på de uppdrag som är relevanta för dig.

När du budar på uppdrag är det helt anonymt. Andra åkerier kan därmed inte se vilket pris som du har erbjudit för att lösa uppdraget, då detta ville innebära en risk för att det bara budades lite under varje gång (prispressande effekt) som vi inte önskar.

Om en kunde väljer dig som åkare betalar du 8 % av uppdragets pris i kommission. Denna kommission täcker drift av IT systemet samt utgifter till marknadsföring, så att det alltid är ett flow med nya uppdrag som du kan buda på. Skulle kunden avboka ett uppdrag får du naturligtvis tillbaka hela beloppet omgående! Du skall alltså endast betala till oss när du får en ny kund.

Du gör naturligtvis det slutliga avtalet direkt med kunden och du skall även stå för att fakturera kunden för frakten.

Hur registrerar jag mitt åkeri

För att bli registrerad som åkeri skall du skicka in en ansökning. Vi ställer några krav till dig och ditt företag då det är viktigt för oss att de åkerier som kan buda på våra uppdrag är proffesionella och driver sina företag korrekt. Du skall bl.a. dokumentera att du har en försäkring som täcker fraktföraransvar (godsförsäkring) för att din ansökning skall bli godkänd.

Är du ett flyttföretag och önskar att kunna buda på flyttuppdrag (dvs. flytt av eget hem) skall du ha en flyttgodsförsäkring eller vara medlem av en branchförening.

Du ansöker om att få en profil via info(a)smartfrakt.se

Webbplats under utveckling - Vi öppnar snart :-)